TRASEUL PORUMBELULUI NR. 2 , GPS RING TEST , GUBIN 1

Va prezentam in continuare traseul celui de-al doilea porumbel RO- 481062-15-M  pe care s-a montat sistem GPS ring, apartine tandemului JOSZEF & PUPAZA  (Sighisoara). Cei doi porumbei pleaca in stoluri diferite  , dar amandoi parcurg aproximativ acelasi traseu ca si linie de zbor, in schimb acest porumbel pe care il prezentam acum face mai multe opriri, asadar:

Lansat la ora 6:35 zboara pana la ora 11:52  ,unde stationeaza pana la ora 12:41  in Polonia la granita cu Cehia , aveti poza cu locatia unde stationeaza mai jos. Prima poza (Lansarea), poza 2 stationarea in Polonia si poza 3 unde a stationat.

Porumbelul pleaca la ora 12:41  de la prima stationare , zboara peste partea sudica a muntiilor Tatra, si se opreste in Slovacia zona Nitra la ora 15:50 , unde stationeaza pana duminica dimineata la ora 5:59. Poza 1  stationarea in Slovacia  si poza 2 locul unde a stationat pana duminica dimineata la ora 5:59 .

Duminica 17.06.17 la ora 5:59 porumbelul pleaca din Slovacia si zboara pana la ora 8:30 in Ungaria zona Cegled ,de unde nu mai pleaca  pana seara cand la ora 23 se opreste sistemul GPS. Poza 1 ultima oprire zona Cegled (Ungaria) si poza 2 locaria unde face ultima oprire inregistrata de GPS.

 

Deci, porumbelul se opreste in Ungaria zona Cegled  ora 8:30 duminica dimineata ,ultima inregistrare a sistemului GPS este la ora 23 duminica , porumbelul din 18.06.18 ( luni) dimineata ajunge acasa doar joi in jurul orei 19.

O prezentare de ansamblu cu cei doi porumbei pe cara au fot montate sisteme GPS, si concluzia generala , ca porumbeii din cauza vremii nefavorabile pe anumite zone din Ungaria , vantul puternic lateral Est,  si toata zona Nord Vest a tarii impiedica intrarea porumbeiilor.